23948sdkhjf

Tilldelas kontrakt för tunnelbygge i Schweiz

Den befintliga Gotthard-vägtunneln öppnades 1980. Nu behöver den rustas upp.

Upprustningen kommer att innebära att tunneln stängs i flera år. Därför byggs en andra vägtunnel för att upprätthålla trafikflödet under renoveringsfasen.

Det arbetet tillfaller Afry sedan den schweiziska vägmyndigheten Astra tilldelat företaget kontraktet för lokal byggledning för delen Gotthard område syd.

När renoveringsarbetet av den befintliga vägtunneln är klart kommer trafiken endast att gå i en riktning med ett nödkörfält. Därmed kommer trafikkapaciteten att förbli oförändrad och säkerheten höjas, tack vare de separerade filerna.

Uppdraget omfattar lokal byggledning i södra delen av byggarbetsplatsen, inklusive förberedelseanläggningar i Airolo och materialhantering över hela projektet, med tjänster från anbud till idrifttagningsfas. 

 - Efter att Afry bidragit i arbetet med bastunnlarna för Gotthard och Ceneri är vi nu glada över att få delta i ännu ett viktigt schweiziskt infrastrukturprojekt. När arbetet avslutats kommer det att förbättra trafiksäkerheten i tunneln avsevärt, och stärka kopplingen mellan nord och syd i Europa för kommande generationer, säger Marcello Pavone, chef för marknadsområde Civil and Buildings South.

Projektet planeras pågå i tio år - från slutet av 2020 till slutet av 2030.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078