23948sdkhjf

Underhålls nu istället för till hösten

Tallink Grupps fartyg Silja Serenade, som trafikerar linjen Stockholm-Helsingfors, går på dockning på Nådendal varv för nödvändigt underhåll.

Just nu befinner hon sig i Helsingfors avstängd från trafik på grund av coronapandemin men redan nästa vecka skickas hon till Nådendal.

De tekniska arbeten som krävs för fartygets klassförnyelse, planerades ursprungligen till hösten, men har tidigarelagts eftersom fartyget inte är i drift och inväntar att passagerartrafiken mellan Sverige och Finland återupptas och undantagstillståndet upphör.

Under tio dagar genomförs ordinarie underhåll av fartygets skrov, utbyte av några av fartygets rörledningar samt en del elektriska arbeten. Uppgraderingar i passagerarutrymmena ingick inte i de ursprungliga planerna för höstens dockning och inga sådana uppgraderingar kommer heller att genomföras under denna dockning.

- Eftersom några av våra fartyg för närvarande har ställts i hamn under nuvarande krisperiod, använder vi denna vilopaus på bästa sätt och tidigarelägger planerade dockningar. Vi är tacksamma för att våra partners på BLRT, som driver Turku Repair Yard, är flexibla och kan hjälpa oss på så kort varsel, så att nödvändiga arbeten blir klara innan reserestriktionerna upphävs och våra fartyg kan återvända till sina ordinarie rutter, säger kapten Tarvi Carlos-Tuulik, chef på Fartygsoperativa avdelningen, Tallink Grupp.

Alla fartyg måste genomgå regelbundna inspektioner av skrovet och tekniskt underhåll minst två gånger inom en femårsperiod och den maximala tiden mellan de två dockningarna kan inte överstiga 36 månader.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156