23948sdkhjf

Mekonomen strax i full drift

Det it-intrång som drabbade Mekonomen i slutet av mars ska snart vara åtgärdat. Men incidenten har medfört driftstörningar och förseningar.

Arbetet med att återställa det drabbade affärsområdet Meca/Mekonomens system efter it-intrånget har pågått intensivt sedan det upptäcktes den 28 mars 2020.

Först och främst har bolaget prioriterat sina kund- och försäljningskritiska system för att kunderna och verksamheten ska få så lite negativ påverkan som möjligt.

Nu är de allra flesta av de kritiska kund- och försäljningssystemen återställda och fungerar med mindre störningar från och med onsdag den 15 april 2020.

Resterande affärskritiska system beräknas vara igång under vecka 16.

Parallellt med att bolagets operativa verksamhet därmed återgår till normala driftsförhållanden fortsätter arbetet med att återställa icke affärskritiska stödsystem och att implementera ytterligare förebyggande åtgärder mot it-intrång.

Mekonomen publicerar rapporten för det första kvartalet 2020 den 29 maj istället för som tidigare aviserat den 7 maj 2020.

Ändringen sker till följd av förseningar i rapporteringen av kvartalets resultat på grund av it-intrånget i affärsområdet Meca/Mekonomen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094