23948sdkhjf

Rise kan kvalitetskontrollera din skyddsutrustning 

Coronapandemin har lett till att det råder stor brist på skyddsutrustning av olika slag inom vården. Många företag vill hjälpa till att avhjälpa denna brist.

Rise har i dialog med flera nationella myndigheter skapat en snabbare process för att få ut utrustning i vården utan att tumma på säkerhet och prestanda.

- RISE har EUs tillstånd att verifiera personlig skyddsutrustning och vissa medicintekniska produkter, och har därför antagit EU-kommissionens rekommendation att bistå i rådande situation med den kompetens och infrastruktur som vi har, säger Dag Sjöholm, forsknings- och affärsutvecklare på Rise.

Nu arbetar man hårt med att verifiera säkerhet och prestanda på nya produkter till vården. Det gäller såväl godkännande inför CE-märkning, som andra vägar som myndigheter godkänt.

- Syftet är att under rådande omständigheter snabbt få fram personlig skyddsutrustning som också uppfyller grundläggande krav och därmed är säkra att använda. Vi hoppas nu att företag som vill få skyddsutrustning verifierad snabbt hör av sig till oss, säger Dag Sjöholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079