23948sdkhjf

Strukton har tilldelats mer järnvägsunderhåll

Strukton har tilldelats två nya uppdrag av Trafikverket. Det är totalentreprenader som omfattar förebyggande och avhjälpande underhåll av järnvägsanläggningar.

Det ena uppdraget är Södra stambanan 1 på sträckan Åby – Nässjö inklusive Kimstad – Finspång.

Det är tredje gången Strukton tilldelats det uppdraget av Trafikverket.

- Det känns fantastiskt att vi ännu en gång lyckas vinna detta kontrakt och det är en härlig känsla att få jobba med så många kompetenta personer. Jag är stolt över detta men inte förvånad, säger Lars Schyllander, affärschef för underhåll på Strukton Rail.

- Verkligen glädjande att Trafikverket ger oss på Strukton förnyat förtroende. Det visar att det hårda arbete som våra medarbetare utför håller god kvalitet, säger Strukton Rails vd Johan Oscarsson.

Det andra uppdraget gäller Västkustbanan syd på bland annat sträckorna Eldsberga – Ängelholm, Eldsberga – Hässleholm, Hässleholm – Åstorp, Helsingborg – Kävlinge, Kävlinge-Lund, Ängelholm – Helsingborg och Ängelholm – Åstorp-Teckomatorp.

– Vi är verkligen hedrade och extremt glada över att få förtroendet att utföra detta såväl geografiskt som innehållsmässigt väldigt omfattande uppdrag säger Pernilla Merkenius, Contract manager Strukton Rail.

Kontraktslängderna är fem år med ytterligare två optionsår och kontraktstart är satt till den första maj 2021 för Södra stambanan 1 respektive den 1 april för Västkustbanan syd.

Den totala kontraktssumman för Södra stambanan 1 är 540 miljoner kronor.

För Västkustbanan syd ligger kontraktsumman på 833 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078