23948sdkhjf

Munksjös driftstopp blir av trots coronakrisen

Ahlstrom-Munksjö i Billingsfors genomför sitt årliga driftstopp i påsk.

- Vi behöver ha ett årligt stopp för att besiktiga anläggningen och för att serva fabriken. Eftersom vi måste följa rådande intervall och serva sodapannan innan juni månad så bestämde vi oss för att genomföra stoppet nu trots coronakrisen, säger platschef Jonas Lindqvist till Dalslänningen.

Däremot kommer så många underhållsarbetare vara på plats samtidigt. Därmed behöver stoppet förlängas från tio till sexton dygn skriver tidningen.

- Fler än 100 personer kommer inte att vara inne i fabriken samtidigt och vi vidtar rigorösa säkerhetsåtgärder. Vi delar också upp dem så de får utföra sina arbeten i två olika omgångar, säger platschefen och fortsätter:

- Våra lokala entreprenörer och även vi själva kommer att gå in först och utföra det vi ska. När alla lokala arbetare är klara och lämnat fabriken kommer vi från och med torsdag kväll att släppa in de entreprenörer vi anlitar utifrån. Allt för att minska spridningsrisken.

Trots att fabriken gått väldigt bra fram tills nu har man börjat titta på möjligheten till korttidspermitteringar.

- Året har börjat jättebra och fabriken har under det första kvartalet gått bättre än någonsin. Till och med mars månad kommer vi att göra ett jättebra resultat. Men nu sviker leveranserna. Vi tittar just nu på möjligheten till korttidspermitteringar, men har inte fattat några beslut om det ännu, säger Jonas Lindqvist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094