23948sdkhjf

Alfa Laval tecknar avtal för preventivt underhåll offshore

Ett nytt underhållsavtal som gäller Alfa Laval Framo havsvattenpumpar till oljeplattformar i Nordsjön har tecknats.

- I dessa omvälvande tider gläder det mig att kunna meddela denna intressanta order inom området för uppkopplade tjänster. Systemet gör det möjligt för oss att använda realtidsdata för att övervaka vår offshore-utrustning ’på land’. Därmed kan vi både förutsäga och planera effektivt underhåll och minimera risken för driftstopp. Vi kan även analysera vår produkt-design och driftsprofil vilket vår kund drar nytta av, säger Sameer Kalra, chef för marin-divisionen.

De som tecknat avtalet är Alfa Laval – som arbetar inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – och oljeprospekterings- och utvecklingsföretaget Aker BP.

Underhållsavtalet är en förlängning av ett tidigare pilotprojekt som inleddes under andra halvåret 2018 mellan Alfa Lavals affärsenhet Pumping Systems, Aker BP och det globala AI-programvaruföretaget Cognite. Avtalet innebär ett stort steg inom digitalisering och förebyggande underhåll.

Sedan starten 2018 har stora mängder data skickats från Aker BPs offshore oljeplattformar till fastlandet där data har tolkats av Cognites system. Baserat på resultaten har Alfa Laval kunnat utvärdera sin utrustnings prestanda och planera för ett effektivt underhåll.

Med det nya avtalet förlängs samarbetet först med sex år, men med möjlighet till förlängning ytterligare sex år.

Ordervärdet är direkt kopplat till plattformarnas drifttid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.235