23948sdkhjf

Får stipendium för drönarforskning

Varje år belönas tio entreprenörer med koppling till akademi, forskning, inkubatorer och science parks med stipendium på 200 000 kronor. Det är ett sätt att stötta entreprenören att förverkliga sin affärsidé.

– ÅForsk vill stimulera och göra det möjligt för ambitiösa entreprenörer med drivkraft att ta sina idéer till nästa nivå. ÅForsk Entreprenörsstipendium är ett erkännande och ett stöd riktat till entreprenörer med ambition och förmåga att stärka svensk innovationskraft, säger Anders Snell, verkställande ledamot i ÅForsk.

Det är ÅForsk som delar ut stipendierna i samarbete med Swedish Incubators & Science Parks. Stipendiaterna tilldelas stipendiet för att de med sina lösningar, tjänster och produkter kan skapa positiva effekter för samhällsutvecklingen.

I år har ett rekordstort antal ansökningar inkommit. Stipendiaterna har genomgått en nomineringsprocess där affärsutvecklare från regionalt baserade innovationsmiljöer över hela landet haft möjlighet att nominera entreprenörer.

En av mottagarna till årets stipendium är Torbjörn Olsson, grundare av Sundsvallsföretaget Atletor, som utvecklat TRAP – en drönarstörare som med hjälp av AI och mjukvarustyrd radio kan förhindra drönare att flyga där de inte får flyga.

– Det känns jättekul att bli tilldelad Åforsk stipendium. Det kommer att vara till stor nytta och hjälp för vår kommande utveckling, säger Torbjörn Olsson, som också erhåller stöd och affärsrådgivning genom BizMakers inkubator.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094