23948sdkhjf

Underhåll och byggnationer måste ske som planerat

Nu ställer Byggnads krav på att underhåll och byggnationer sker som planerat. Att offentliga aktörer tidigarelägger upphandlingar och ett större åtagande kring schyssta och trygga arbetsvillkor i offentliga upphandlingar.

– Nu måste alla som kan bidra till att hålla hjulen snurrande, annars kommer vi få bestående skador på samhälle och ekonomi. Här har det offentliga ett avgörande ansvar som stora upphandlare av byggtjänster. Nu är inte läge att senarelägga byggnationer och upphandlingar, tvärtom. Och vi får inte glömma av att byggsektorn är en motor för ekonomin, en byggnadsarbetare sätter tre andra i arbete, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads och fortsätter:

- Alla kan förstå hur viktigt det är med stabila företag och kunniga och trygga löntagare som snabbt kan komma tillbaka till jobb när krisen är över. Kollektivavtal för att motverka social dumping måste vara en självklarhet, säger Johan Lindholm.

Byggnads krav:

Fortsätt och tidigarelägg upphandlingar
Som stora upphandlare, inte minst av byggtjänster, har stat, regioner och kommuner ett avgörande ansvar för att samhället inte stannar av mer än nödvändigt. Det är nödvändigt att det offentliga fortsätter göra upphandlingar och eventuellt också tidigarelägger byggplaner för att på så sätt hålla hjulen igång.

Att planerade underhåll och byggnationer sker som planerat
För att hålla igång bostadsbyggandet måste stat, regioner och kommuner fortsätta med planerad byggnation och fortsatt underhåll.

Ett större åtagande kring schyssta och trygga arbetsvillkor i offentliga upphandlingar
Stabila aktörer och kompetent och trygg arbetskraft är avgörande för att minska de långsiktiga ekonomiska effekterna av krisen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142