23948sdkhjf

De ska drifta och underhålla 3GIS mobilnät

Transtema Network Services har tecknat avtal med 3G Infrastructure Services om drift och underhåll av 3GIS mobilnät i Sverige.

Affären omfattar ett helhetsåtagande för drift och underhåll av 3GIS nät och omfattar nätplanering, kvalitet, nätövervakning NOC, support, reservdelshantering och fälttjänster.

TNS som levererar av drift och underhåll av telekomnät är ett helägt dotterbolag till Transtema Group.

- Vi är stolta och glada över att bli vald som servicepartner av 3GIS. Att bli leverantör till 3GIS, som är en stor och viktig aktör i branschen, innebär ett kvitto för oss på att vi har ett attraktivt erbjudande inom drift och underhåll av telekomnät och affären ligger helt i linje med vår strategi, säger Magnus Eriksson, vd TNS.

3GIS är ett samägt bolag mellan Telenor Svenska AB och 3 -Hi3G Access vars uppdrag är att bygga och underhålla Telenors och 3s gemensamma 3G-nät utanför Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlskrona.

- Avtalet är en grund för ett långsiktigt samarbete med TNS, ett företag som har både erfarenhet av och kompetens att sköta drift och underhåll av vårt nät. Med en helhetsleverantör som TNS får vi trygghet och möjlighet att fortsatt leverera hög täckning och tillgänglighet till våra ägares kunder, säger Mats Comstedt, vd 3GIS.

Kontraktsvärdet uppgår till cirka 200 miljoner kronor. Tilläggsersättningar kan tillkomma.

Avtalet träder i kraft den 1 juni 2020 och sträcker sig över en femårsperiod.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156