23948sdkhjf

Mekonomen drabbade av IT-intrång

Kommer du inte in på Mekonomens hemsida? Det gör ingen annan heller. Det beror på att företaget råkat ut för ett IT-intrång.

Det är Mekonomen Groups affärsområde Meca/Mekonomen som utsatts för ett IT-intrång. Intrånget är avgränsat till affärsområdet Meca/Mekonomen i Sverige och Norge och påverkar inte bolagets övriga tre affärsområden.

Mekonomen Group har aktiverat bolagets cyberförsäkring som bland annat ger bolaget tillgång till IT-expertis och begränsar potentiell ekonomisk skada för bolaget. Ett intensivt arbete för att åtgärda de problem som intrånget inneburit pågår. En av effekterna är dock att bolagets hemsida ligger nere.

- Vi tar intrånget på stort allvar och arbetar intensivt för att komma till rätta med problemet. Fokus just nu är att på alla sätt minimera påverkan på verksamheten. Vi bedömer att intrånget kommer att få begränsad ekonomisk påverkan i och med att försäkringen inträder. Därtill kommer våra butiker och verkstäder att kunna öppna på måndag morgon i både Sverige och Norge, dock med vissa störningar, säger Pehr Oscarson, vd och koncernchef Mekonomen Group.

Affärsområdet Meca/Mekonomen är ett av fyra affärsområden inom Mekonomen Group och står för cirka 45 procent av bolagets omsättning.

Enligt en första analys berör intrånget inte några personuppgifter, men händelsen kommer att anmälas till både polisen och Datainspektionen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094