23948sdkhjf

Instalco förvärvar Östersjö elektriska

Installationsföretaget Instalco förvärvar Östersjö elektriska med avsikt att fusionera in bolaget i Instalcos dotterbolag Rodens värme och sanitet. 

Genom förvärvet utökar dotterbolaget sin befintliga VS-verksamhet med el och stärker därmed sin position i området runt Stockholm, Uppsala och Norrtälje.

- Östersjö elektriska är stora inom service och är ett starkt lokalt varumärke med gott renommé. Vi har länge tittat efter ett sätt att utöka Rodens utbud och med det här förvärvet förstärker vi deras position på marknaden genom att kunna leverera både VS och el. Östersjö elektriska är i huvudsak ett servicebolag vilket ligger i linje med Instalcos strategi att bli starkare inom det området, säger Tobias Eriksson, affärsområdesansvarig Instalco öst.

Östersjö elektriska i Norrtälje utför service och installationer inom elområdet till företag, kommuner, statliga instanser samt till en mindre andel privatpersoner. Bolaget grundades 1999 och har idag 17 anställda. Senaste verksamhetsåret uppgick omsättningen till cirka 25 miljoner.

- Tillsammans med Rodens och Instalco kommer vi att bli en starkare spelare på marknaden och vi får möjlighet att utveckla oss själva och vår verksamhet, säger Stefan Lundell, vd på Östersjö elektriska.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Östersjö elektriska med tillträde 25 mars.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094