23948sdkhjf

Rise - när de unga får välja arbetsgivare

Det blev en fjärdeplacering för Rise när studenter som läser naturvetenskap på högskolenivå fick ange de mest attraktivaste arbetsgivarna.

240 arbetsgivare placerades i Universums Företagsbarometer 2020. Rise fick dessutom titeln raket bland civilingenjörer eftersom de klättrat från plats 26 till 19 och superraket bland högskoleingenjörer efter att ha klättrat från placering 61 till 36.

- Vårt uppdrag att stärka svenskt näringsliv och samhälle gör att vi erbjuder ett arbetsliv som är viktigt och meningsfullt. De unga ser att Rise genom forskning och innovation bidrar till en mer hållbar utveckling och att vi behövs nu mer än någonsin säger Pia Sandvik som är vd på Rise.

- Vi har en tydlig målsättning att vara en attraktiv arbetsgivare och det målmedvetna arbetet visar sig inte bara i Universums undersökning utan också i det faktum att vi har många högt kvalificerade sökande till de tjänster vi utlyser. Vi kommer att behöva ännu fler engagerade och innovativa problemlösare i framtiden, säger Paulina Persdotter Örtendahl som är Specialist Employee experience & Talent Management på Rise.

Företagsbarometern genomfördes under perioden oktober 2019 – januari 2020. Drygt 24 200 studenter från 33 olika universitet eller högskolor medverkade i undersökningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093