23948sdkhjf

Svenskt näringslivs räddningspaket värt 200 miljarder

Svenskt näringsliv har presenterat ett nytt räddningspaket på 200 miljarder. Det är den tredje omgången förslag som läggs på bara några veckor.

- Vi har haft en regering som svarat på ett väldigt bra sätt. Det har funnits en lyhördhet och en vilja att agera, meddelade Svenskt näringslivs vd, Jan-Olof Jacke på en pressträff under tisdagen.

Men nu krävs ännu kraftigare åtgärder för att rädda företagen som drabbas hårt av coronaviruset och världens reaktioner.

- Jag tror att vi ska komma ihåg att detta är en unik situation och den kräver unika åtgärder, sa han.

De förslag som nu läggs anser Svenskt näringsliv vara genomförbara, effektiva och konkreta.

Åtgärdspaketet innehåller bland annat förslag på att korttidspermitteringssystemet förstärks och en räddningsersättning vid omsättningsfall. Att arbetsgivavgifter och egenavgifter för alla företag tillfälligt slopas och att man säkerställer att pengarna når ut till företagen. Dessutom sänkt ränta vid anstånd med skatteinbetalningar och statliga kreditgarantier.

Svenskt Näringslliv vill se ytterligare åtgärder riktade till de allra minsta företagen och att regeringen agerar för att säkerställa att den fria rörligheten för varor fungerar på EUs inre marknad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078