23948sdkhjf

Vaisala Jade Smart Cloud – med sikte på molnen

Många fördelar med molnbaserade mätlösningar.

Det talas väldigt mycket om vilken roll som sakernas internet och molnapplikationer spelar inom sensormätning. Men det finns goda skäl för det. Till exempel erbjuder molnbaserade tjänster nya mätlösningar som kan förbättra dataanslutningar och resurseffektivitet.  

Den allmänna uppfattningen just nu tycks vara att ett större antal mätpunkter på något sätt kan kompensera för dålig mätkvalitet. Många har inställningen att så länge de använder tillräckligt många sensorer så kommer AI att ta hand om resten. På företaget Vaisala delar man inte denna syn. En enda högkvalitativ mätning är värd så mycket mer än aldrig så många brusiga, instabila och felbenägna mätningar. I detta avseende finns det flera konkreta fördelar med molnbaserade sensorlösningar:

  • Användarna kan komma åt sina senaste mätningar oavsett var de befinner sig.
  • Data från olika sensorer går lättare att kombinera för att få ytterligare insikter.
  • Alla data lagras säkert i molnet.
  • Med ett bra utformat användargränssnitt kan användarna komma åt lösningarna via flera olika plattformar som datorer, surfplattor och mobiltelefoner.
  • Det gör det mycket enklare att dela data än någonsin tidigare.
  • Användarna har alltid den senaste programvaruversionen automatiskt utan att behöva köra några uppdateringar.

– Vi vill fortsätta vara relevanta under 2020-talet och strävar hela tiden efter att serva våra kunder bättre, till exempel genom att försöka hitta bästa möjliga sätt för dem att mäta inom olika användningsområden och förhållanden. Vi finner ständigt nya vägar även inom molnlösningar och utforskar vilka applikationer som har största potentialen för våra kunder. Även om det finns några externa lösningar som använder sensorer från Vaisala så är de inte nödvändigtvis det optimala sättet att uppnå bästa resultat, säger Lars Stormbom, senior product manager.

Vaisala räknar med att i framtiden kunna presentera flera olika sätt att arbeta med området mätningar, givet den breda kundbasen och alla olika användningsområden. För vissa kommer nya innovativa lösningar att vara det bästa alternativet, medan det mest intressanta för andra är anslutningsmöjligheterna till molnet som är nödvändiga för vissa mätpunkter.

Mäterfarenheterna varierar från obefintliga till expertnivå. Utmaningen är att erbjuda en intuitiv användarupplevelse som tillgodoser behoven hos hela denna varierade grupp.

– Oavsett hur framtiden ter sig ser vi fram emot en fascinerande läroresa tillsammans med våra kunder, precis som vi haft det i över 80 år nu, säger Lars Stormbom.

Vaisala introducerar nu en ny trådlös onlineövervakning för fuktighetsmätning. Vaisala Jade Smart Cloud är ett fuktighetsmätningssystem för proffs som vill ha tillgång till högkvalitativa mätdata var som helst. Jade gör det möjligt att fjärrövervaka fuktighet och temperatur på olika platser.

Användaren kan se aktuella mätdata i sin mobiltelefon eller bärbara dator, var personen än befinner sig. Systemet gör det enkelt att dela livedata med kolleger och kunder. Alla data lagras i ett manipuleringssäkert format i molnet och varje mätning förses med en tidsstämpel.

Fördelar med att använda Jade Smart Cloud för mätningar av strukturell fukt:

Lätt att använda:

  • Ingen konfiguration eller parkoppling krävs – enheterna visas direkt på ditt konto
  • Aktuella data från flera platser är alltid tillgängliga

Tidsbesparande:

  • Färre resor mellan platser
  • Bättre projektplanering
  • Möjlighet att bedriva fler projekt med samma resurser 

Vaisala Jade Smart Cloud är idealisk för fjärrövervakning av strukturell fukt samt för museer och andra offentliga byggnader, datahallar, renrum, djurstallar och laboratorier.

Läs mer om Vaisala Jade Smart Cloud här.

Fakta/Vaisala

Global marknadsledare inom väder, miljö- och industriella mätningar. Med över 80 års erfarenhet bidrar Vaisala till en bättre livskvalitet genom att erbjuda ett brett utbud av innovativa observations- och mätinstrument inklusive tjänster för meteorologi, kritiska väderobservationer och kontrollerade processmiljöer. Vaisala, med huvudkontor i Finland, har ungefär 1 800 fackutbildade experter och är noterat på Nasdaq Helsinki.

Hemsida: vaisala.se  
Twitter: twitter.com/VaisalaGroup             

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376