23948sdkhjf

Sis startar ny avdelning

Svenska institutet för standarder, Sis förstärker sitt policyarbete. De startar helt enkelt en ny avdelning för policyfrågor.

Satt att leda den nya avdelningen är Maria Sandqvist. Hon kommer närmast från en roll som ansvarig för att driva Swedish Smart Grid, Forumet för smarta elnät.

U&D frågar henne vad hon mest av allt ser fram emot i sin nya roll?

- Vi befinner oss i en tid av stora och snabba förändringar i samhället och där har standardisering en viktig roll att fylla. Jag ser fram emot att få bidra till att Sis och standardiseringen har en fortsatt stark roll i den samhällsutvecklingen.

Och det är med ödmjukhet och önskan om dialog som hon tar sig an det nya uppdraget.

– Det känns både spännande och roligt, samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften. Sis har ett viktigt uppdrag för sina medlemmar och för samhället i stort. Med den kunskap och erfarenhet som finns på avdelningen för policy bidrar vi till att uppfylla uppdraget där lyhördhet och dialog både internt och med omvärlden blir viktigt, säger Maria Sandqvist.

Sis är nöjda med rekryteringen.

– Maria Sandqvist har lång erfarenhet av standardisering i olika roller, bland annat från styrelseuppdrag i såväl den europeiska standardiseringsorganisationen Cenelec som Sek Svensk elstandard. Marias breda bakgrund blir en stor tillgång och vi ser mycket fram emot att hon börjar här hos oss, säger Annika Andreasen som är vd på Sis.

Sis är ett av tre officiella standardiseringsorgan i Sverige och har två huvuduppdrag. Dels att verka för att standarder används överallt i samhället där det ger fördelar och därmed driver en god samhällsutveckling. Dels att optimera det svenska inflytandet på den internationella standardiseringsverksamheten för att öka svensk konkurrenskraft.

– Från Teknikföretagen tar jag bland annat med erfarenhet från att utveckla former för medlemsdialog, samarbete och nätverk på europeisk nivå. Just nu händer det mycket inom standardiseringen, inte minst på Europanivå. Här har Sis tillsammans med sina medlemmar och standardiseringsdeltagare från företag och andra organisationer en viktig roll att spela. Jag ser fram emot att få vara en del av Sis förändringsresa framåt, säger Maria Sandqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094