23948sdkhjf

Mitt i coronakrisen - serviceleverantören tillsätter ny säkerhetschef

För att stärka upp arbetet och säkra en långsiktighet tillsätts Christin Davidsson som ny säkerhetschef på Delete i Sverige.

– Säkerheten är oerhört central, flera av de arbetsuppgifter som våra medarbetare genomför är riskfyllda. Även om de utförs rätt kan olyckan vara framme och då behöver vi ha goda rutiner på plats. Det känns väldigt roligt att ta mig an det här, och att inifrån och ut i verksamheterna sprida den här viktiga frågan.Tjänsten är ett tydligt tecken på hur oerhört viktig den här frågan är för Delete, säger Christin Davidsson.

Läs också: Fler jobb och högre säkerhet

Har utbrottet av coronavirus påverkat din nya tjänst?

- Ja, vi har väldigt stort fokus på detta nu, och nu jobbar vi på att hålla oss uppdaterade, informera personal, och se till att alla känner sig trygga i de jobb de utför. Risken för coronaviruset och dess spridning är en risk vi får ta hänsyn till som mycket annat i vårt arbete att säkerställa en trygg arbetsmiljö, säger Christin Davidsson till U&D.

Säkerhetsarbetet handlar om många olika delar som utbildning och uppdaterad skyddsutrustning men också om modernisering. Exempelvis kan ny robotteknik användas så att människor slipper beträda de mest farliga områdena.

– Målsättningen är att vi inte ska ha några olycksfall. Vi jobbar med observationer och tillbud för att kunna verka förebyggande. I stället för att reagera när olyckan väl varit är framme arbetar vi för att kunna agera innan en olycka skett, säger Christin Davidsson.

Christin Davidsson har tidigare arbetat som affärsområdeschef för industrisanering på företaget i fyra år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11