23948sdkhjf

Svensk industri – håll ut!

Den uppmaningen kommer från Torsten Ekström som är vd för Svenskt underhåll.

- Vi har en klok medarbetare som sa det så bra - vi ställer inte in, vi ställer bara om.

Läs också: Bolidens smarta batterilager i drift

Det är vad alla inom industrin bör göra i dessa dagar när coronaviruset påverkar oss alla på olika sätt, anser Torsten Ekström.

- Vi strävar efter ett utvecklande, stadigt och förebyggande underhåll inom föreningen och ser vikten av detta när en sådan här kris drabbar landet och näringslivet. Underhåll är en förutsättning för en hållbar utveckling.

Många företag har det kämpigt nu berättar Torsten Ekström. De sitter i krismöten och diskuterar olika scenarier. Men det skulle bli förödande konsekvenser om vi inte fortsätter hålla industrin igång fortsätter Torsten Ekström.

Hur gör ni själva för att minska smittspridningen?

Läs också: "Byggsektorn och betongbranschen har förutsättningar att hålla igång Sverige"

- Vi startade med att se till att vi inte bidrar till att öka smittan eller bli smittade själva genom att flytta hem våra kontorsplatser. Vi behöver hålla oss friska för att ha möjlighet att följa det som sker och bidra så gott vi kan. Det är viktigt för oss att se hur den nuvarande situationen påverkar underhållet inom svensk industri.

- Vi har gjort om vårens fysiska konferenser till webbkonferenser då vi vill ge våra deltagare möjlighet att delta trots att många har reseförbud. Vi har även skjutit på tentamen för tekniker och ledare till sommaren då vi anser att det är viktigt att genomföra detta.

Åter igen - vi ställer inte in, vi ställer bara om.

- Vi testkörde en planerad webbkonferens i går för att se om tekniken var på plats och vi anser att kvaliteten är god och att syftet kan uppfyllas.

- Vi klarar det här om vi alla hjälps åt. Genom att samverka och prioritera rätt så kommer vi att ta oss ur det här, avslutar Torsten Ekström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.159