23948sdkhjf

Hjälp att hitta grejerna

Visst är det irriterande när verktygen inte ligger där du lade dem sist. Eller när utrustningen inte går att hitta och ingen känner sig ansvarig.

Addmobile som utvecklar digitala system utökar sortimentet för spårnings- och verktygshantering med en QR-kod och en GPS-sändare. Med produkterna ska det gå snabbt att se vilken utrustning som finns tillgänglig på lager, vem som senast använt den och inte minst när utrustningen flyttas.

Intresset för spårnings- och verktygshantering har ökat de senaste åren märker företaget.

- Våra kunder vill få större kontroll – på kostnader, inventarier och dokumentation – men på ett enkelt sätt. De nya produkterna gör att våra kunder kan välja mellan flera olika avancerade lösningar och få en mycket bättre överblick, säger Lars Kandefelt, vd på Addmobile.

Genom att identifiera verktygen med en QR-kod vid inköp eller vid inventering ska det finnas det möjlighet att registrera och snabbt få information om exempelvis modell, servicebehov och garantier. Denna lösning erbjuder manuell spårning med scanning av QR-koden och lämpar sig bäst för mindre verktyg och handmaskiner.

GPS-sändaren ska underlätta spårningen då en karta visar var utrustningen finns, på lagret, på byggarbetsplatsen eller i ett fordon. I denna lösning går det att konfigurera den geografiska positionen och få information om utrustningen flyttas - utvecklad för större maskiner och utrustning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063