23948sdkhjf

Hexagon förvärvar Caefatigue

Hexagon levererar sensorer, mjukvara och autonoma lösningar. Caefatigue utvecklar lösningar för simulering av mekaniskt slitage som används för ökad kvalitet och tillförlitlighet i produktdesign.

Genom förvärvet stärks Hexagon inom simuleringslösningar för smarta fabriker och industrianläggningar.

Tillverkade produkter utsätts för ett stort antal påfrestningar under sin livstid, vilket leder till slitage som kan innebära allt från mindre säkerhetsproblem till att hela produktens grundläggande funktion upphör. Ett exempel är rörsystem i industriella anläggningar som ska kunna tåla stora förändringar i temperatur, tryck, vikt och andra krafter under långa produktlivscykler.

Genom att analysera och simulera en digital tvilling kan tillverkare och ingenjörer förutse produkters hållbarhet och förbättra kvaliteten före den fysiska tillverkningen påbörjas.

- Caefatigue förser sina kunder med lösningar för validering av olika konstruktions- och tillverkningsmetoder, vilket möjliggör tidiga beslut i utvecklingsfasen som förbättrar kvalitet och livslängd, och samtidigt besparar tid, minskar kostnader och eliminerar spill. Dessa lösningar innebär inte bara ett värdefullt tillskott till vår produktportfölj för smarta fabriker, utan de stärker även vår portfölj för smarta industrianläggningar vilken redan idag innehåller ledande analysverktyg för rörslitage som används av kunder både vid utveckling och drift av exempelvis raffinaderier, säger Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079