23948sdkhjf

Hjälp när coronakrisen tvingar företag till distansarbete

Spridningen av Coronaviruset påverkar företag globalt och har medfört både restriktioner för resor och rekommendationer om att jobba hemifrån. XMReality erbjuder därför påverkade företag att kostnadsfritt använda tjänsten XMReality Remote Guidance under en förlängd provperiod under Coronakrisen.

- Vi är glada att kunna hjälpa till i krisen. Vi ser att många företag är hårt drabbade av effekterna från Coronaviruset och vill till följd av detta stötta dem och underlätta deras verksamhet, säger Johan Castevall som är vd på XMReality.

Att kunna ge snabb och effektiv tekniksupport till kunder eller kollegor är avgörande för företagens konkurrenskraft och i vissa fall även för att hålla igång livsnödvändig infrastruktur.

XMReality Remote Guidance gör att man kan kommunicera betydligt mer effektivt på distans än tidigare. Förutom rena videosamtal kan man även peka och demonstrera hur olika åtgärder ska utföras.

Allt som behövs på plats är en mobiltelefon med internetuppkoppling.

Med hjälp av en expert som kopplar upp sig från distans kan lokala arbetare felsöka och reparera maskiner och apparater på samma sätt som om experten stod vid sidan om och förevisade hur de ska göra.

Är det en påtaglig ökning av antalet företagare som hör av sig till er?

- Vi har märkt av en ökning av antalet förfrågningar från olika typer av industrier, allt ifrån tillverkningsindustrin, healthcare och även inom myndigheter. Befintliga kunder som befinner sig i tidiga stadier av utrullning, rampar också upp i snabbare takt då alternativen att resa har försvunnit helt, säger Victor Stern som är Sales Manager på XMReality.

XMRealitys lösning används redan i över 40 länder, däribland Kina. Genom att den mottagande parten inte behöver särskild hårdvara eller mjukvara för att få instruktionerna blir tillgängligheten maximal.

Vad frågar de som hör av sig?

- Frågorna bottnar oftast i att företagen är helt låsta kring att kunna resa och saknas kompetens eller expertis på plats så finns det idag inga andra alternativ än att försöka lösa utmaningarna på distans. Det är ju precis det vi erbjuder marknaden och därav tror jag intresset för XMReality också har ökat.

XMReality utvecklar och säljer lösningar för kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet - Augmented Reality, AR. Företaget arbetar med vägledning på distans, remote guidance där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078