23948sdkhjf

SAS pausar merparten av verksamheten

Som en följd av effekterna av coronaviruset trycker SAS nu på pausknappen.

SAS står till myndigheternas förfogande för att på deras uppdrag ta hem strandsatta medborgare eller upprätthålla samhällskritisk infrastruktur, så långt det är möjligt.

Läs också: "Byggsektorn och betongbranschen har förutsättningar att hålla igång Sverige"

Med omtanke om kunderna kommer SAS de närmaste dagarna så långt det är möjligt att upprätthålla en viss trafik, i syfte att möjliggöra hemresor från olika destinationer.

Det innebär vidare att SAS tyvärr tvingas till tillfälliga personalneddragningar som omfattar upp till 10 000 medarbetare, vilket motsvarar ungefär 90 procent av den totala arbetsstyrkan. Neddragningarna kommer att genomföras i alla delar av verksamheten, i enlighet med nationella regelverk.

SAS har vanligtvis 30 miljoner resenärer per år som flyger inom Skandinavien. SAS kopplar ihop Köpenhamn, Oslo och Stockholm med över 125 resmål i Europa, USA och Asien.

Förutom flygverksamheten, erbjuder SAS marktjänster, tekniskt underhåll och frakttjänster. 

SAS är en av grundarna av Star Alliance och tillsammans med partnerbolagen erbjuds nästan 19 000 dagliga flyg till mer än 1 300 destinationer runt om i världen.

SAS genomför dessa åtgärder i syfte att kunna återgå till normal verksamhet så snart läget gör det möjligt. Pausen gäller från och med måndagen den 16 mars fram till dess att det åter finns förutsättningar att bedriva kommersiell luftfart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078