23948sdkhjf

Vattenfall och Bane Nor tecknar avtal 

Vattenfall och det norska statliga Bane Nor som ansvarar för landets järnvägsinfrastruktur, har tecknat ett femårigt avtal.

Avtalet innebär att Vattenfall prissäkrar 1,1 terawattimmar av Bane Nors elförbrukning i Norge.

Läs också: Bolidens smarta batterilager i drift

- Kontraktet med Bane Nor är ett viktigt steg i Vattenfalls utvidgning av kundbasen i Norge och visar vår ambition att fortsätta att expandera vår verksamhet på den nordiska marknaden, säger Johan Hagsten, chef för Origination inom affärsområdet Markets.

Vattenfall erbjuder ett komplett utbud av energilösningar för producenter och stora konsumenter i Norge. Det möjliggör för kunderna att uppnå den riskprofil de önskar ha på elmarknaden.

- Vi är mycket nöjda med att ha tecknat detta avtal med Vattenfall som de vann i hård konkurrens med andra leverantörer. De agerade professionellt och visade en god förståelse för våra specifika produktbehov och våra krav på förhandlingsprocessen. Detta avtal är skräddarsytt för att passa vår långsiktiga strategi för elinköp. Vi ser fram emot att fortsätta och utvidga vårt samarbete, som kan relatera till mer än bara elprissäkring, säger Johnny Glærum, Senior Energy Manager på Bane Nor.

Avtalet gäller från och med 1 januari 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109