23948sdkhjf

Ny induktionsvärmare från SKF

Den nya bärbara induktionsvärmaren TWIM 15 från SKF ska ge både en snabb och säker varmmontering av lager och komponenter.

TWIM 15 är utrustad med en temperatursond, samt elektornik och programvara som ska göra att värmaren kan optimera uppvärmningsprocessen och säkerställa att lagret värms säkert och tillförlitligt.

Den nya induktionsvärmaren har en induktionsplatta som inte kräver något stödok, och en kontrollpanel som ska vara så pass användarvänlig att det inte krävs någon särskild utbildning för att hantera den. Dessutom har den en lätt vikt och är därför lätt att ta med sig till fältet.

Lager kan haverera i förtid om de inte monteras korrekt. Att få temperaturen rätt vid varmmontering är avgörande för att haverier ska kunna undvikas, säger Brian Jagmohan, ansvarig för produktmarknadsföring på SKF.

Alberto Herrera, ansvarig för produktutveckling på SKF, berättar att det operatören behöver göra är att placera lagret i mitten av värmaren, och ansluta en temperatursond till innerringens ovansida eller arbetsstyckets hål. Med en knapptryckning ska sedan TWIM 15 värma upp lagret till måltemperaturen för varmmontering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125