23948sdkhjf

De säkrar SCA:s kraftlinerproduktion

Redan i september 2019 gick SCA ut med att de investerar i en ny pappersmaskin för tillverkning av kraftliner vid sitt pappersbruk Obbola i Umeå kommun. Nu är det klart vem som fixar elen.

Målsättningen med satsningen är att öka produktionen från 450 000 ton kraftliner per år till 725 000 ton och är en respons på växande efterfrågan av förnybara pappersförpackningar.

Som del av investeringen krävs en utbyggnad av mellanspänningsdistributionen.
Schneider electric har fått i uppdrag att säkra strömförsörjningen med pålitliga person- och driftsäkra mellanspänningsställverk. Detta innefattar leverans av svensktillverkade Delta H3000 – producerade i Arlöv av Schneider electric.

Företaget ska också installera och driftsätta de två ställverken ST7 och ST8. Mellanspänningsställverken har totalt 96 ställverksfack. Lösningarna från Schneider electric innefattar elkraftdistributionen från krafttransformatorerna 145/21/11kV hela vägen fram till en säker anslutning i H3000 inklusive konstruktion, montage och idrifttagning.

– Vi på Schneider electric har haft förmånen att vara delaktig under hela denna resa med SCA sedan vi först inledde vårt samarbete som leverantör för närmare fyra och ett halvt år sedan. Med Delta H3000 känner vi oss trygga i att leverera ett svensktillverkat robust ställverk specifikt anpassat för den svenska marknaden och som ger SCA och pappersbruket i Obbola perfekta förutsättningar till en drift- och personsäker anläggning och verksamhet, säger Jens Ahlgren, försäljningschef för affärsområdet Power Systems på Schneider electric.

Leverans och montagestart av de två mellanspänningsställverken till kraftlinerbruket i Obbola planeras till slutet av 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141