23948sdkhjf

Industriteknisk utbildning startar i 13 städer

Svensk industri skriker efter kvalificerad arbetskraft samtidigt som många står utan jobb. Nu startar utbildningsföretaget Lernia industritekniska utbildningar i 13 städer.

Utbildningen kommer bland annat resultera i fler CNC-operatörer, svetsare, gasskärare, maskinoperatör, produktionstekniker, servicemekaniker och industriplåtslagare.

Läs också: Teknikföretagens konjunkturbarometer: Låg men inte krisnivå

Snabb teknikutveckling medför både nya arbetsuppgifter och nya kompetensbehov inom industrisektorn. På många platser runt om i landet råder det stor brist på kvalificerad arbetskraft, något som står i vägen för företag som vill anställa, växa och modernisera.

Enligt en rapport från Teknikföretagen måste tre av fyra teknikföretag anpassa sin verksamhet efter kompetensbristen i branschen. Utmaningen idag är att de individer som står utan jobb ofta inte har den kompetens eller utbildning som näringslivet efterfrågar.

- Behovet av utbildad personal är stort inom industrin och där kommer de nya industritekniska utbildningarna att kunna bidra till att överbrygga klyftan mellan personer som behöver ett arbete och det industrin efterfrågar, säger Anders Hvarfner, divisionschef Lernia utbildning.

De industritekniska utbildningarna startar efter att Lernia nu vunnit en upphandling från Arbetsförmedlingen. Utsikterna till arbete efter genomförd utbildning är mycket goda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078