23948sdkhjf

Driftsäkrar fjärde stationen i Trelleborgs elnät

Omexom och Eitech Engineering har vunnit förtroendet att bygga även den fjärde och sista stationen när Trelleborgs Energi uppgraderar sitt befintliga nät i regionen.

Det nya uppdraget blir den sista pusselbiten av fyra som knyter ihop elnätet i Trelleborg i en ring, vilket resulterar i en förstärkt infrastruktur upp till en spänningsnivå om 130 kV.

Läs också: Ditt företag kan bidra till att lösa kapacitetsbristen i elnäten

- Vi fortsätter på den inslagna vägen och ser fram emot att genom vår expertis och vårt engagemang samt goda dialog med övriga partners i projekten sammansluta ringen för Trelleborgs Energis nya elnät, säger Jan Hintze, vd Omexom Eitech Engineering Sverige.

Den sista stationen uppförs i Trelleborgs västra delar och Omexom ansvarar för allt från markarbeten till uppförande av en ny byggnad samt leverans, installation och driftsättning av nya ställverk. Uppdraget omfattar även en ny kontrollanläggning, fjärrkontroll och hjälpkraftsystem.

- Det är verkligen inspirerande att gång på gång få bidra med tekniska lösningar i framkant i betydelsefulla investeringar som tillgodoser samhällets ökade krav på en hållbar kraftproduktion, samt en trygg överföring och driftsäkerhet i elnätet, konstaterar Per Pehrsson, Omexoms projektledare i stationsbyggnationen i Trelleborg.

Omexom ansvarar sedan tidigare för uppdragen att bygga de tre stationerna Södra, Norra och Östra mottagningsstation. Arbetet med Östra mottagningsstationen pågår. De två övriga är färdigställda. Entreprenaden för den fjärde stationen färdigställs under våren 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094