23948sdkhjf

Fortum tecknar avtal om automatiserat proaktivt underhåll

Sex års samarbete har gett mersmak. Etteplan, vars tjänster även omfattar teknisk dokumentation och energiföretaget Fortum tecknar därför ett nytt utökat avtal inom området anläggningsdokumentation.

Syftet är att bibehålla den kompetens som byggts upp och att fortsätta effektivisera och förbättra kvaliteten inom området.

Läs också: SKF och stålvalsverket tillsammans mot driftstopp

– Vi är väldigt glada över att Fortum hydro har fortsatt förtroende för oss och att vi tillsammans utvecklar vårt samarbete vidare, säger Sixten Folke som är Business Unit Director, teknisk dokumentation i Sverige på Etteplan.

Inom energisektorn spelar god förvaltning och dokumentation av fastighets- och anläggningsinformation en nyckelroll.

– Det är ytterst viktigt för Fortum hydros verksamhet att all information om företagets 120 vattenkraftverk är aktuell, lätt att hitta och motsvarar fysiska kraftverk. För att automatisera informationshantering och proaktivt underhåll har vi redan börjat arbeta tillsammans på områden som artificiell intelligens och maskininlärning, säger Sixten Folke.

Avtalet innebär att Etteplan levererar tjänster inom anläggningsdokumentation, projektdokumentation och fastighetsdokumentation. Samarbetet omfattar även ett större utvecklingsprojekt med huvudsakligt fokus på digitalisering, centralisering och utveckling av struktur och arbetssätt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109