23948sdkhjf

"Rätt underhåll på rätt maskiner i rätt tid"

– Vi har båda arbetat många år inom processindustrin och ser att många företag har en stor potential att bli mycket bättre inom driftsäkerhet och underhåll. Vägen till högre tillgänglighet handlar främst om att göra de grundläggande sakerna riktigt bra och det är vanligt att många istället fastnar i sådant som inte ger resultat.

Det säger Thomas Haraldsson, från Relcon Reliability Consulting.

Företaget består förutom Thomas Haraldsson av Peter Hallengren. De har båda lång erfarenhet av förbättringsarbete och bred kompetens inom driftsäkerhet, underhåll, produktion, riskhantering och förbättringsledning.

Företagets mål är att tillsammans med kunden arbeta med operativt förbättringsarbete för att skapa en säker anläggning med hög tillgänglighet.

– Man skapar trygghet och lönsamhet genom att styra underhållsinsatserna dit dom gör bäst nytta samt investerar i åtgärder som reducerar risken för oönskade händelser mest. De företag som nått längst i ”underhåll i världsklass” är de som skapat sina egna spelregler för att nå dit och som på riktigt sett till att jobbet blir gjort, säger Peter Hallengren.

– Vi ser ett stort behov av utbildning och operativt stöd för att faktiskt få till förbättring i praktiken. Vi finns för att hjälpa kunden till handling och resultat. Spännande är också utvecklingen inom tillståndsbaserat underhåll där ny och smartare teknik gör att vi kan styra underhållsåtgärderna mer kostnadseffektivt jämfört med tidsbaserat underhåll. Inom tillståndsbaserat underhåll är vi redan starka, säger Thomas Haraldsson.

– Det finns många underhållsstrategier men det är en riskbaserad underhållsstyrning där man förhåller sig till konsekvensen på funktionsbortfall när man väljer underhållsinsatser som vi tycker fungerar bäst i praktiken. Rätt underhåll på rätt maskiner i rätt tid helt enkelt. Som specialister på detta koncept kan vi hjälpa kunden att på kort tid komma igång med en systematisk underhållsplanering för en trygg och tillgänglig anläggning med bättre totalekonomi, säger Peter Hallengren.

Nu blir företaget en del av Erinova Group.

– Denna satsning är pusselbiten som skapar helheten och är därmed ett naturligt och givet steg. Erinova Group tar nu ännu ett steg mot att bli en helhetsleverantör till svensk industri, säger Linn Eriksson, marknadschef i Erinova Group.

Även systerföretagen MLT Maskin & Laserteknik, Protoma och Runtime Engineering ingår i Erinova Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.299