23948sdkhjf

Ska söka läckor med molnlösning

Enersize Oyj har erhållit en order från SCA genom sin säljpartner Momentum Industrial. Ordern avser läckagesökning och reparation i SCA:s pappersbruk i Ortviken. Enersize kommer att genomföra arbetet med hjälp av molntjänsten Leaqs.

Läs också: Bolidens smarta batterilager i drift

Arbetet är omfattande eftersom det rör sig om en stor fabrik. I enlighet med Leaqskonceptet kommer resultaten kunna följas och rapporteras kontinuerligt. Produktportföljen med Leaqs och Q+ har breddat Enersize kunderbjudande för effektivisering av tryckluft som kan säljas av fristående distributörer och aktörer inom industriunderhåll.

– Tryckluft kallas ibland för ”världens mest bortglömda energikälla”. Samtidigt vet vi att besparingspotentialen oftast uppgår till 30 till 50 procent. Denna order lyfter verkligen fram SCA:s hållbarhetsfokus och visar på handlingskraft i organisationen. Jag ser fram emot förtroende för fortsatt effektiviseringsarbete hos SCA med våra kompletterande produkter på fabriken i Ortviken, och hoppas förstås att vi även kan engagera andra fabriker. Vi ser att Momentum snabbt växer i betydelse för Enersize. Ordern från SCA visar på styrkan i vårt samarbete. Momentum har kundkontakten och vi har tekniken och tjänsterna. Under hösten har vårt samarbete fördjupats och vi ser fram emot aktivt samarbete med fler av Momentums kontor, säger Anders Sjögren, vd på Enersize.

– Hållbarhet utifrån ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv är kärnan i Momentums verksamhet. I linje med vår mission - tillsammans för en hållbar industri – samverkar vi aktivt med våra kunder och partners för att skapa och leverera så hållbara kundlösningar som möjligt. Att tillsammans med Enersize stödja SCA i deras arbete med att minska deras tryckluftsläckage är ett tydligt och konkret exempel på hur vi tillsammans inom industrin kan och bör samverka, säger Anna Segenstedt som är hållbarhetschef på Momentum.

Läckagesökningen på SCA:s fabrik i Ortviken beräknas inledas i mars 2020 och faktureras genom Momentum.

Ordervärdet uppgår till cirka 1,1 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094