23948sdkhjf

Regionala träffar med Säpo för ökad kunskap om cybersäkerhet

– Seminarierna går ut på att ge bilden av vilka angriparna är, vad som driver dem och på vilket sätt angreppen sker. Det är påtagligt att frågan om cybersäkerhet berör alla våra medlemsföretag och att många funderar på vilka steg som bör tas, säger Patrik Sandgren som är ansvarig för digitaliseringsfrågor på Teknikföretagen. 

I en undersökning som Teknikföretagen har genomfört bland medlemsföretagen framkommer det att nästan 50 procent har blivit utsatta för cyberattacker under de två senaste åren - med bland annat driftsavbrott och läckta affärshemligheter som följd.

Läs också: SKF och stålvalsverket tillsammans mot driftstopp

För att synliggöra hotbilden och ge praktiska tips kring skyddsåtgärder anordnar Teknikföretagen och Säkerhets- och Försvarsföretagen, Soff regionala seminarier med medverkan från Säkerhetspolisen, Säpo.

– I samtal med Säkerhetspolisen, Säpo har det tydliggjorts att en allt större del av cyberattackerna kommer från främmande makter och att våra medlemsföretag, inte minst mindre företag och underleverantörer, är måltavlor. Vi såg därför behov av att öka medvetenheten om digital säkerhet och vad våra medlemmar kan göra för att öka skyddet, säger Patrik Sandgren.

Teknikföretagen skriver att några av de viktigaste åtgärderna för ett bättre cyberskydd är att installera och uppdatera virusskydd och brandväggar och att kontrollera att utrustning är uppkopplad på ett säkert sätt. Att komma ihåg att lösenordsskydda utrustning och information med starka lösenord och ta fram riktlinjer för företaget och personalen och förklara vikten av att de efterlevs. Och att identifiera företagskritisk information, var den lagras och göra regelbunden backup.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08