23948sdkhjf

Tecknar ramavtal på teknologi för prediktivt underhåll

IA Industriarmatur Group hjälper kunder inom energisektorn att effektivisera sin verksamhet genom bolagets uppkopplade produkter och IoT-plattform för effektivisering av underhållsprocesser.

Läs också: Ellevio kan driftsäkra ännu mer

En av dem heter Sipp – en uppkopplad teknologi för prediktivt underhåll och säker tömning av vatten ur transformatorgropar.

Nu har ett femårigt avtal tecknats med elnätsbolaget Ellevio.

– Det här avtalet är viktigt och visar att vi har lösningar som kan effektivisera och bidra till en ökad digitalisering inom energisektorn. Vi vet också att hållbarhet och miljö är högt på agendan och driver på utvecklingen inom det område där vi verkar. Vi är därför stolta över att en aktör som Ellevio nu valt Industriarmatur som leverantör av underhållslösningar som kan bidra till ökad driftsäkerhet och hållbarhet, säger Jan-Eric Nilsson, vd IA Industriarmatur Group.

Genom affären får Ellevio även tillgång till Industriarmaturs IoT-baserade tjänsteplattform för tillståndsbaserad övervakning och prediktivt underhåll. Enkelt uttryckt innebär prediktivt underhåll att man analyserar data från sensorer på utrustningen för att i förväg förutse underhållsbehov. Det sparar i sin tur både tid och pengar samtidigt som det ger förutsättningar att arbeta mer hållbart.

Ramavtalet gäller i 5 + 1 + 1 år och börjar gälla från den 1 mars 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125