23948sdkhjf

Automatiserad säker driftsättning av IoT sensorer

The Things Industries och Talkpool erbjuder tillsammans LoRaWAN-lösningar med säker driftsättning, krypterad mjukvara och hårdvaruskyddade säkerhetsnycklar och certifikat med speciella hårdvarukretsar för att säkerställa full datasäkerhet.

Lösningen från Talkpool har integrerats med tjänsten Global Join Server från The Things Industries. Slutkunder och integratörer behöver inte hantera några säkerhetsnycklar och slutkunderna kan säkert driftsätta nya sensorer via Things Industry Join Server.

Läs också: Från Clas Ohlson till cyberrymden

– Vi har automatiserat leveransen av digitala säkerhetsnycklar med full säkerhet. Detta möjliggör försäljning och leverans genom distributörer och integratörer till slutkunderna. Massdistribution av sensorer kräver effektiva distributionskanaler, utan att avslöja några säkerhetsnycklar till mellanhänder, så att slutkunderna kan vara säkra på att bara de kontrollerar informationen, säger Stefan Lindgren CTO på Talkpool.

En säker distributionskedja har utvecklats tillsammans med The Things Industry.

– Vi är glada över att över att ta LoRaWAN till en högre mognadsnivå genom att tillsammans arbeta med att driva rätt IoT-säkerhetspraxis i vårt partnerskap med Talkpool. Ytterligare en positiv effekt är den ökade effektiviteten och den lägre totala ägandekostnader, säger Wienke Giezeman, vd på The Things Industries.

– Datasäkerhet är en avgörande faktor när allt fler företag använder sensorer och mätare som en integrerad del av sina viktigaste affärsprocesser. Talkpool har kompetens inom säkerhetslösningar tack vare vår bakgrund inom telekom och vi har försett alla våra produkter med spjutspetsteknik inom säkerhet, säger Stefan Lindgren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094