23948sdkhjf

Frigör sin IT-verksamhet från den dagliga driften

NCC som arbetar inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling genomför nu en stor satsning på digitalisering och utveckling av sin verksamhet. Som ett led i den processen väljer NCC att lägga ut applikationssupporten för en stor del av sina IT-applikationer på CGI.

Affären innebär att CGI får ansvar för att driva och utveckla 120 olika applikationer inom bland annat HR, finans och verksamhetsstöd.

Därigenom frigörs företagets egna IT-verksamhet från delar av den dagliga driften och kan istället fokusera på utvecklingen av nya lösningar för framtiden. I samband med detta kommer även några av medarbetarna från NCC:s IT-avdelning att följa med till CGI.

– Många företag och organisationer lägger den största delen av sina IT-resurser på applikationssupport och underhåll av befintliga system. Det innebär att välbehövlig nyutveckling ofta får stå tillbaka. Genom att lägga ut applikationshanteringen på CGI uppnår NCC två olika nyttor. Dels effektiviseras och förbättras utveckling och underhåll av de befintliga applikationerna, dels frigörs resurser för att fokusera på arbetet framåt, säger Staffan Strand, chef för CGI i Stockholm.

Genom att gå in och ta över delar av den befintliga IT-verksamheten på NCC, kan CGI konsolidera och effektivisera applikationssupporten med målsättningen att höja servicenivån och reducera kostnaderna.

Det görs bland annat genom att strömlinjeforma processer, minska beroenden av enskilda individers kompetenser och genom att flytta vissa funktioner i stöd och utveckling till CGI:s verksamhet i Indien och på Filippinerna.

Avtalet löper på fem år och är värt cirka 190 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125