23948sdkhjf

Saknas: kompetens inom cybersäkerhet

Entelgy har arbetat med cybersäkerhet i 17 år. De 1700 anställda har fått arbeta med organisationer som FN, NATO och Europeiska unionens cybersäkerhetsbyrå (ENISA).

Juan Flores, strategisk chef på Entelgy poängterar allvaret när det gäller svenska organisationer och cybersäkerhet.

Läs också: Från Clas Ohlson till cyberrymden

- Sverige har varit väldigt förskonade och är på grund av det ganska oförberedda när det gäller avancerade attacker. Den öppenhet som finns i landet kommer i allt högre utsträckning att användas till deras nackdel. Vill man fortfarande värna om öppenheten så krävs det att organisationen säkerställer att deras information inte kan ändras på ett okontrollerat sätt.

Enligt ett nyligen påskrivet kontrakt kommer Secify sälja av Entelgys cybersäkerhetstjänster i Sverige.

Secify poängterar vikten av att säkra organisationers information.

- Entelgy är definitivt en tung spelare inom cybersäkerhetsbranschen, men det är inte vår primära anledning till varför vi väljer att samarbeta med dem. Det saknas tyvärr kompetens i norden inom cybersäkerhetsområdet, speciellt när det gäller penetrationstester. Vi måste helt enkelt skapa landsöverskridande samarbeten för att kunna leverera den höga kvalité som faktiskt krävs för att säkra organisationers informationstillgångar, säger Daniel Fyhr, vd på Secify.

- Att vi nu har möjlighet att kunna möta efterfrågan på lösningar för de digitala utmaningar som många organisationer står inför idag, känns otroligt bra. Att vi sedan kan göra det med ett av Europas största och välkända cybersäkerhetsföretag gör det hela ännu roligare, säger Petra Jonsson, sälj och marknadschef på Secify.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.142