23948sdkhjf

Installerade fjärrvärme – blev av med driftstopp

Genom att installera fjärrvärme har förpackningsproducenten Converflex helt sluppit driftstopp.

– Det har fungerat jättebra. Vi har inte haft några som helst ofrivilliga stopp, och det är viktigt för oss. Det bästa betyget är att vi knappt märker av fjärrvärmen. Den bara fungerar, säger Converflex vd Lars Norén.

Läs också: SKF och stålvalsverket tillsammans mot driftstopp

Driftsäkerhet, ekonomi och miljö. För Lars Norén, vd på förpackningsproducenten Converflex i Örnsköldsvik, fanns det flera tunga skäl att välja fjärrvärme från Övik Energi.

Converflex producerar bland annat emballage för pappersbranschen och påsar till stora livsmedelsföretag. Huvudkontoret ligger nära Örnsköldsvik.

Företaget har 24 anställda och produktionen körs i skift där verksamheten går dygnet runt. Det betyder att driftssäkerheten är viktig. Ett stopp i produktionen innebär stora problem med leveranserna.

– Innan hade vi värmepannor. Gick en panna sönder så blev det kris, säger Lars Norén.

Varför valdes då Övik Energi?

– Ekonomiska skäl har varit en stor orsak till valet. Naturligtvis är miljöaspekten också viktig för oss. Och att det är en lokal aktör. Det skulle kännas knepigt att köpa den här typen av tjänst utifrån. Närvaron och kontakten med fysiska möten mellan kund och säljare går inte att digitalisera bort. Det är jätteviktigt för oss, säger Lars Norén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078