23948sdkhjf

Framgång i krisande bransch

– I det fjärde kvartalet gör vi det bästa resultatet någonsin i Svevias historia, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef.

Samtidigt som flera mindre företag som levererat järnvägsunderhåll tvingats i konkurs de senaste månaderna redovisar Svevia det bästa resultatet i fjärde kvartalet i Svevias historia.

Läs också: Vägunderhållet - helt avgörande för skogs- och pappersindustrin

Företaget som bygger och sköter om vägar och infrastruktur avslutade 2019 med ett kraftigt förbättrat rörelseresultat om 170 miljoner kronor (55). Rörelseresultatet blev 202 miljoner kronor (494*) och styrelsen föreslår till årsstämman att ordinarie utdelning ska uppgå till 150 miljoner kronor.

– I det fjärde kvartalet gör vi det bästa resultatet någonsin i Svevias historia. Samtliga tre divisioner, liksom Arento, avslutar året starkt, där division Beläggning levererar ett resultat på rekordnivå. Under året har likviditeten varit i fokus och det är glädjande att Svevia uppvisade ett positivt kassaflöde från den löpande verksamheten 2019, säger Anders Gustafsson.

Orderingången var fortsatt god, 1,8 miljarder kronor (1,9) och orderstocken vid årets slut ökade till 8,5 miljarder kronor (7,7).

– Vår starka orderstock gör Svevia väl positionerat inför framtiden. Division Drift behåller sin position som Sveriges ledande driftentreprenör och division Beläggning har genom en större geografisk närvaro ökat sin försäljning. Division Anläggning uppvisade för andra kvartalet i rad ett positivt resultat, vilket visar att åtgärdspaketet har gett effekt och vi kan blicka framåt med tillförsikt.

Läs också: Fortsatt vägunderhåll för Svevia

Den strategiska inriktningen om specialister på väg ligger fast.

– Med starkt resultat, fyllda orderböcker och positivt kassaflöde är Svevia väl rustat för lönsam tillväxt, avslutar Anders Gustafsson.

*) 2018 års rörelseresultat exklusive reavinst från fastighetsförsäljning uppgick till 254 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078