23948sdkhjf

Integritetsincidenterna har fördubblats

Dubbelt så många integritetsincidenter rapporterades in till Post- och telestyrelsen, PTS förra året som året dessförinnan. Nu börjar PTS granska Tele2, Telenor, Telia och Tre.

– Vår bedömning är att operatörerna har blivit mer medvetna om vad som är en integritetsincident, vilket kan förklara ökningen av rapporterade incidenter, säger Frida Ekengren, ansvarig för den årliga granskningen på PTS.

Läs också: Bolidens smarta batterilager i drift

Det är operatörernas skyldighet att incidentrapportera till PTS när det inträffar integritetsincidenter eller störningar och avbrott av betydande omfattning i deras verksamhet.

Den årliga granskningen av de största operatörernas integritets- och driftsäkerhetsincidenter är en planlagd tillsynsinsats. Den omfattar alla rapporterade incidenter som inte har behandlats i annan tillsynsinsats. PTS följer upp att operatörerna vidtar åtgärder och drar lärdomar av inträffade incidenter.

Planerad tillsyn kompletterar den händelsestyrda tillsynen som PTS kan inleda i samband med att myndigheten får kännedom om en incident.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141