23948sdkhjf

Fortsatt hög betongproduktion

Förra året var betongproduktionen mindre än tidigare år. Trots det har Sverige en hög betongproduktion och förra årets nedgång kom inte oväntat menar Malin Löfsjögård, vd för branschorganisationen Svensk Betong.

Totalt sett producerades uppskattningsvis cirka 6 221 000 kubikmeter betong i Sverige under 2019, vilket är 5 procent lägre än den totala produktionen 2018.

Ändå är produktionen av betong i Sverige på en fortsatt hög nivå och för tredje året i rad överstiger betongproduktionen 6 miljoner kubikmeter.

- Vi har under ett antal år sett en kraftigt ökad efterfrågan på betong i Sverige där produktionen stigit från cirka 5 miljoner kubikmeter per år till nu över 6 miljoner kubikmeter betong de senaste 3 åren. Så trots en viss nedgång under 2019 är den svenska betongproduktionen på en fortsatt hög nivå, säger Malin Löfsjögård, vd för branschorganisationen Svensk Betong och tillägger:

- Nedgång av betongproduktionen i Sverige under 2019 är inte oväntad med tanke på den kraftiga inbromsning i byggproduktionen som skett från 2018, inte minst inom bostadsproduktionen. Samtidigt finns fortsatt stora behov av både nya bostäder och ny infrastruktur och betong är ett viktigt byggmaterial för att kunna förverkliga de behov som finns.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.113