23948sdkhjf

EWP har monterat klart

Den landbaserade marina energiutvecklaren, Eco Wave Power, EWP har slutfört monteringen av den hydrauliska energiomvandlingsenheten för sitt projekt i Jaffa Port.

– Den hydrauliska omvandlingsenheten har uppgraderats för att möjliggöra en högre noggrannhet vid drift, vilket innebär en förbättrad prestanda för Jaffa Port projektet, säger EWPs projektledare, Vishnitsky.

Hela hydraulenheten har monterats i en fraktcontainer i standardstorlek på land, precis som ett traditionellt kraftverk. Driften och underhållet kommer att utföras fullt ut från land, utan behov av dykare, marina fartyg, undervattensförtöjning, kablar och andra marina installations-, drift- och underhållsmetoder som är nödvändiga för lösningar till havs.

Parallellt med att slutföra monteringen av EWPs hydrauliska omvandlingsenhet påbörjade Siemens elektriska monterings- och installationsarbeten. Denna process kommer att följas av ett slutligt vågsimuleringstest före transport till den slutliga implementeringsplatsen för installation och nätanslutning.

– Resultaten vårt ingenjörsteam och våra underleverantörer har uppnått hittills stärker vår tro på den kommersiella potentialen som Eco Wave Power teknik har. Utvidgningen av Jaffa Port projektet, i samarbete med EDF Renewables IL och medfinansiering från det israeliska energiministeriet, kommer att uppgradera EWPs teknik betydligt och minska skalningsriskerna i våra kommersiella projekt, säger Inna Braverman grundare och vd för Eco Wave Power.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125