23948sdkhjf

Nordlo etablerar sig i Helsingborg

IT- och digitaliseringspartnern Nordlo fokuserar på rådgivning och lokal förankring och erbjuder molntjänster, infrastruktur och digitalisering för såväl nationella som internationella organisationer. Nu etablerar sig företaget i Helsingborg.

Verksamheten i Nordlo Helsingborg kommer omfatta 20 medarbetare och ledas av Jonas Nilsson, tidigare platschef på Office Management i regionen.

Läs också: Från Clas Ohlson till cyberrymden

– Nordlos erbjudande bygger dels på standardiserade och paketerade tjänster som våra kunder erbjuds i form av löpande abonnemang, vidare kommer vi erbjuda framtidstjänster som inkluderar mer avancerade IT-konsulttjänster och utbildning, säger Jonas Nilsson, vd Nordlo Helsingborg.

– Jag är mycket glad för att Jonas Nilsson tackat ja till jobbet, han har god kunskap om IT- och digitaliseringstjänster och de lokala företagens behov. Det aktiva näringslivet, med 15 000 företag, i den snabbväxande Öresundsregionen gör att vi väljer att etablera oss i Helsingborg, där vi nu kommer hjälpa företagen att utvecklas med hjälp av våra IT-tjänster, säger Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

Regionchef Anders Strömsten, som ansvarar för Nordlos etablering i Helsingborg, har redan anställt ett tiotal personer, däribland IT- och infrastrukturkonsulter, projektledare och affärsutvecklare. Resterande personal är i rekryteringsprocessen.

På Helsingborgs Stad är man nöjd.

– Vi är mycket glada och stolta över att Nordlo väljer att etablera sig i Helsingborg. Det är ett bevis på att staden är attraktiv både ur ett kund- och medarbetarperspektiv, säger Malin Wallett, etableringsansvarig näringslivsutvecklare, Helsingborgs Stad.

Nordlo har idag 650 medarbetare på 37 orter i Sverige och Norge. Årsomsättningen ligger på 1,3 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08