23948sdkhjf

Ställningsbolag kräver BillerudKorsnäs på skadestånd

Ställningsföretaget Libergs Sweden bestrider BillerudKorsnäs uppsägning av kontraktet på kartongfabriken i Grums. Företaget begär skadestånd.

Byggnadsarbetaren har fått en intervju med Kjell Sundlin, vd för Libergs Sweden.

Som U&D tidigare berättat sa Billerud Korsnäs upp avtalet för underhåll med ställningsföretaget Libergs Sweden i januari. Kontraktet omfattade arbeten på anläggningen Gruvön i Grums.

Läs också: Ställningsföretag sparkas för bristande säkerhet

Enligt beställarens säkerhetschef, Anders Philipsen Englund, har ställningsföretaget inte levt upp till de skydds- och säkerhetskrav som gäller på arbetsplatsen. Han ville inte kommentera vad som gjorts fel.

Nu skriver Byggnadsarbetaren att i förra veckan träffades representanter för Billerud Korsnäs och Libergs Sweden. Därefter har Libergs beslutat att bestrida uppsägningen av kontraktet. Kjell Sundlin, vd för Libergs Sweden, har under måndagen meddelat Billerud Korsnäs beslutet skriftligen. Företaget kommer även att framföra krav på skadestånd.

Kan du säga vilka summor handlar det om?

- Det kan jag inte säga idag.

Vad tycker ni olika om?

- Vi tycker att uppsägningen saknar giltig grund och vi kommer att ha ett möte med våra jurister och advokater, så får vi se vart det tar vägen. Vi tycker inte att det stämmer, det de säger så därför har vi valt att göra så här.

Kommer det att hamna i en domstolsprocess?

- Det vet vi inte, det får vi se under resans gång. Vi kanske löser detta tillsammans under de närmsta veckorna.

Vad har de sagt att ni gjort fel?

- Jag kan inte säga något om det nu när vi befinner oss i den här processen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109