23948sdkhjf

Scandrail i konkurs – kris i branschen

– Vi har investerat i något som vi var helt säkra skulle komma, men som inte gjort det, säger vd:n Jörgen Hammarbäck till Sekotidningen.

“Varje jobb är ett självporträtt av de människor som gjorde det. Vi signerar vårt arbete med stolthet och kvalitet”, står det på Scandrails hemsida. Fortfarande. Men nu har företaget begärt sig i konkurs.

När Sekotidningen når ensamägaren Jörgen Hammarbäck, är han märkbart tagen:
– Det här är mitt livsverk på 16 år som jag avslutar nu. Det är klart det luktar bitterhet lång väg utav det här. Jag har varit i den här branschen i 26 år och har aldrig sett något liknande, säger han.

Scandrail är en av flera underentreprenörer som drabbats hårt av Trafikverkets inbromsning hösten 2019. Orsaken till inbromsningen var att myndighetens pengar till järnvägen tog slut och flera projekt sköts på framtiden.

– Det är kris i branschen. Informella samtal förs med regeringen och trafikutskottet för att få till en lösning på indraget järnvägsunderhåll. De stora drakarna är det inga problem med, men de mindre har det desto jobbigare, säger Ola Brossberg som är Sekos ombudsman i Gävle-Dala.

Jörgen Hammarbäck startade företaget 2004. Minst 40 arbetstillfällen försvinner genom konkursen.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094