23948sdkhjf

AddPro blir strategisk IT-partner till Telge

Under hösten gick Telgekoncernen – som består av ett tiotal dotterbolag ut med en bred förfrågan avseende Infrastruktur som tjänst.

Telge IT hanterar fram tills idag drift, underhåll och utveckling av huvuddelen av sin infrastrukturdrift i en blandad leveransform bestående av interna och externa resurser.

Efter en noggrann utvärdering och upphandling av ny drift och affärspartner inom IT-området föll valet på AddPro. Ett omfattande tjänsteavtal har tecknats som löper fyra år med möjlighet till förlängning i upp till nio år.

De delar som innefattades i upphandlingen består av tjänsterna lokalt nätverk, datacenter, serverdrift, databasdrift, lagring/backup och konsulttjänster. Samtliga dessa delar kommer nu att konsumeras som en månatlig tjänst som levereras av AddPro.

– Det ska bli inspirerande och utvecklande att leverera IT Drift till Telgekoncernen som vi ser som ett av de mest innovativa och framtidsorienterade bolagen på den svenska marknaden inom sina respektive branscher. Telgekoncernen har mycket höga krav på sin driftmiljö och har även en stark drivkraft i att utveckla denna över tid för att effektivisera och skapa bättre förutsättningar för sin verksamhet att utvecklas och skapa nya tjänster. Vi på AddPro är mycket stolta över förtroendet att bli Telges IT-partner inom detta område, säger Nicklas Persson som är vd för AddPro.

– Vi är glada över att avtalet är på plats och ser framemot att tillsammans med AddPro vidareutveckla moderna och tillförlitliga infrastrukturella tjänster åt våra kunderna, säger Anders Rosberg, CIO, Telge.

AddPro bedömer affärsvärdet till cirka 30 miljoner kronor över den initiala driftperioden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129