23948sdkhjf

Förnyar 2000 järnvägsbroar

Det tyska järnvägsföretaget Deutsche Bahn (DB) avsätter 86 miljarder euro för infrastrukturprojekten under de kommande tio åren. Dessa pengar kommer bland annat att användas till modernisering av 2 000 järnvägsbroar.

Deutsche Bahn (DB) har dessutom redan investerat 3 miljarder euro i att modernisera 900 järnvägsbroar sedan 2015. Under de kommande åren planerar de att sanera ytterligare 2 000 andra broar, skriver Infrastrukturnyheter.se.

Det finns över 25 000 järnvägsbroar inom Deutsche Bahns linjenät. Moderniseringen av järnvägsnätet är avsett att komplettera försenat underhåll men DB investerar också i digitaliseringen av den tyska järnvägsinfrastrukturen.

- Med ett uppföljningsavtal kommer cirka 86 miljarder euro att finnas tillgängliga för järnvägsinfrastrukturen under de kommande tio åren - ett rekordbelopp och rätt signal för det snabbt nödvändiga modalskiftet i Tyskland. Det starka spåret är lösningen, säger Ronald Pofalla, DB-styrelseledamot för infrastruktur till Infrastrukturnyheter.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063