23948sdkhjf

Skydd mot driftstopp

Schneider Electrics har tagit fram ett nytt digitalt lasthanteringssystem, TeSys Ö island. Med systemet vill företaget ta vara på uppkopplingsmöjligheterna som Industri 4.0 innebär. Både för att manövrera, skydda och styra motorer och andra elektriska laster. Maskinstyrningen blir smartare och bidrar till att reducera maskin- och driftstopp med det nya systemet.

– TeSys Ö island är framtagen för maskiningenjörer som ser de stora möjligheterna som den digitala transformationen och ny teknik som IoT, big data, maskininlärning och analys innebär för industrin, säger Ronny Josgård, produktchef på Schneider Electric.

Det nya uppkopplade systemet integrerar digitala motorstartare i maskinens kontrollpaneler. Det möjliggör en snabb installation och konfigurering för att direkt ta kontroll över energihanteringen tack vare en ”end-to-end” digital upplevelse.

TeSys Ö islands avatarer fungerar som en digital spegling av de fysiska enheterna för att underlätta integrationen. Användaren kan på så sätt fokusera på maskindesign, lastintegrering, kontroll vilket förenklar beslut och driftsättning av varje elektromekanisk komponent.

Med kommunikation via fältbussprotokoll elimineras behovet av extra kablar och minskar därmed även behovet av I/O-moduler.

När systemet är i drift används lösningen EcoStruxureTM Machine från Schneider Electric som minimerar driftstopp genom att smidigt analysera och tillhandahålla tillförlitliga data och information samt varna vid avvikelser i lasterna. Användare har åtkomst till systemet och all information på distans och kan på så sätt även snabbt tillsätta den underhållspersonal som krävs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094