23948sdkhjf

Microsoft dataskyddsanpassas

Verisec – som arbetar med digital säkerhet och skapar lösningar för att göra system säkra och lättillgängliga – har ingått partneravtal med multinationella Microsoft.

Inom avtalets ramar spelar den globalt skalbara e-legitimationstjänsten Freja eID en central roll.

Läs också: Ditt företag kan bidra till att lösa kapacitetsbristen i elnäten

Det offentliga Sverige är i mångt och mycket Microsoftbaserat. Microsoft utvecklar, tillverkar och licensierar många programprodukter. Operativsystemen Microsoft Windows och Microsoft Office används av flertalet organisationer och företag.

Även Microsoftbaserade organisationer måste anpassa sin verksamhet till den nya dataskyddsförordningen i vilken säkerheten vid användandet av personuppgifter står i fokus.

Office 365 är exempel på en molntjänst som används flitigt inom såväl privat som offentlig sektor. Den ger medarbetare i olika organisationer tillgång till Microsoft Office-verktyg och samarbetstjänster oberoende av enhet.

Dessa organisationer kan nu förbättra regelefterlevnad och skydda sina användare bättre med säker inloggning via Freja eID.

– Publika molntjänster är en viktig pusselbit i Sveriges digitaliseringsarbete. Freja eID möjliggör säker inloggning och kan göra det säkrare för företag och myndigheter att dela information i molnet. Utvecklingspotentialen för att komplettera Microsofts molntjänster med vår identitetslösning är mycket god, säger Johan Henrikson, vd Verisec.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.097