23948sdkhjf

Enfo tar hem både ERP-verksamheten och personalen

Nu är det klart att IT-tjänstebolaget Enfo förvärvar IT-leverantören Solteqs SAP ERP-verksamhet.

Det är det tyska mjukvaruföretaget SAPs ERP-verksamhet som köpts över från Solteq till Enfo. Även den kunniga personalen som är runt tjugo stycken flyttar med.

– Trenden på marknaden har varit att inte bara fristående digitala tjänster, utan även affärskritiska applikationer nu tas till molnet. En brytpunkt är att verksamhetsstyrningen, det vill säga ERP-system, förs över till publikt moln I en hybrid miljö där data förvaras både lokalt och i olika molnplattformer är det centralt att hantera komplexitet och ständigt utveckla. Därtill är underhåll och support av största vikt då det gäller affärskritiska IT-miljöer. Vi har kunskap kring hybrida miljöer och har kapacitet att både utveckla och driva tjänster, säger Enfos vd Seppo Kuula.

– I och med avyttringen av SAP ERP-affärsverksamheten fokuserar vi starkare på att utveckla egna mjukvaruprodukter och på experttjänster kring valda partnerprodukter. De experter som flyttar över till Enfo är erfarna, utbildade och ambitiösa. Vi är nöjda att deras kunskap nu blir en del av Enfos tillväxtresa, säger Ilkka Brander, Executive Vice President, Solteq.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.978