23948sdkhjf

Sida satsar på IT-säkerhet

Biståndsmyndigheten Sida har upphandlat säkerhet för sin IT. IT-säkerhet och informationssäkerhet ska införlivas i drift av infrastruktur, applikationsdrift, servicedesk, klienter för arbetsplats, konferenstjänster och print.

Nordens nya IT- och digitaliseringspartner, Nordlo är vinnare och avtalet gäller som gäller i fyra år – med chans till förlängning i tre år utan upphandlingsprocess. Avtalsvärdet beräknas till 160 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada och stolta för Sidas förtroende och kommer göra allt för att möta Sidas höga krav på säkerhet och kvalitet, säger Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

– Vi har valt Nordlo då vi har ett stort behov av en IT-partner som kan ta en aktiv del i vår fortsatta digitaliseringsresa. Nordlo har en kundnära approach, de är personliga och har visat att vi är betydelsefulla för dem, säger Jenni Wikholm, IT-chef på Sida.

Nordlo påbörjar omgående införandeprojektet och driftsättning sker succesivt under våren 2020. För att möta Sidas behov i upphandlingen och skapa utrymme för ytterligare förbättringsprojekt anställer Nordlo nu ytterligare systemspecialister och supportpersonal.

– Vår tjänsteleverans till Sida är omfattande och vi är mycket angelägna om högsta kvalitet i leveransen. Vi investerar i Sida för ett långsiktigt partnerskap, säger Anette Vedjegren, affärsansvarig för Sida på Nordlo.

Om Sida
Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, Sida, är Sveriges biståndsmyndighet som arbetar för att minska världens fattigdom genom att förmedla resurser och kunskap för människor i Afrika, Asien, Europa och Latinamerika. Sida genomför inte biståndsinsatserna, utan arbetar alltid i partnerskap med andra aktörer, så som; civilsamhälle, offentlig sektor, näringsliv och universitet. Sidas verksamhet finansieras av svenska skattemedel. Kampen mot korruption är en av Sidas mest prioriterade frågor. Sida lyder under Utrikesdepartementet (UD) och ansvarar för ungefär hälften av det svenska biståndet. Sidas huvudkontor ligger i Stockholm, kontor finns även i Visby och Härnösand. En stor del av verksamheten är förlagd till svenska ambassader i samarbetsländerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061