23948sdkhjf

Oljepannans framtid

Indoor energy meddelar att de förvärvar Kumla oljeservice  och ger sin bild av oljepannans framtid.

Indoor energy är serviceaktör inom kyla, värme, ventilation och styr- och reglerteknik.

Läs också: SKF och stålvalsverket tillsammans mot driftstopp

– Våra medarbetare har ett grundläggande engagemang i energifrågan och för oss är det en nödvändighet att anställa rätt personer för att inte bara möta, utan också leda utvecklingen i att sänka energiförbrukningen i Sveriges fastigheter, säger Mats Bjelkevik, vd på Indoor energy.

Kumla oljeservice som har spetskompetens gällande service och konvertering av oljepannor startades 1954. Företaget har gått i generationer till dagens ägare.

– Nästa generation var inte beredd att ta över familjeföretaget så vi behövde hitta en annan lösning . Valet föll på Indoor energy, ett liksom vi ägarlett bolag som sätter kunden i centrum och där vår spetskompetens värderas och kan överföras till flera duktiga tekniker. Vi ser alla fram emot att fortsätta resan tillsammans med Indoor även om jag själv kommer att trappa ner, säger Conny Sigfridsson som är 67 år och en av de nuvarande ägarna.

Vi har många oljepannor i Sverige, även om det stora flertalet har ersatts med bergvärme eller konverterats till andra bränslen. 

Läs också: Underhållslösning för bättre integreringsmöjligheter och högre funktionalitet

Oljepannan har i överskådlig framtid en plats i ett fossilfritt Sverige. Det finns nämligen applikationer där det saknas riktigt bra alternativ till oljepannan, det handlar oftast om att det krävs höga effekter under korta tidsperioder.

För att en befintlig oljepanna ska ha en så låg miljöpåverkan som möjligt och en bra driftekonomi krävs kontinuerligt och förebyggande arbete med service och underhåll.

Flera systemlösningar gör det är lönsamt att komplettera den befintliga oljepannan med en värmepump och nyttja oljepannan som spetsvärme. Det är enkelt att konvertera en äldre oljepanna till bioolja gjord av skogsavfall och restprodukter ifrån industrin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.205